izieeda...

izieeda telah berada dalam dunia fotografi sejak dari tahun 2007. berpengalaman mengambil gambar-gambar Majlis Perkahwinan,Majlis pertunangan,Majlis Hari Jadi,Majlis Graduasi,Majlis Rasmi sambutan Hari raya,dan majlis perpisahan bagi kakitangan yang bersara atau bertukar ke luar,dan lain-lain lagi.
Kesemua Perkhidmatan di datangkan dalam pakej yang menarik dan berpatutan,Mutu imej adalah yang terbaik seiring dengan ketelitian editor dalam memenuhi kepuasan pelanggan dalam menghasilkan karya yang boleh disimpan sepanjang masa.
Izieda berada di Perak,Selangor,Seremban dan Kuala lumpur.Untuk keterangan lanjut anda boleh menghubungi izieeda.blogspot.com
izieeda sedia memberi keindahan seni fotografi kepada anda.Dalam blog ini saya juga akan kongsikan sebahagian pengalaman kehidupan saya sebagai seorang jurugambar..Terima Kasih kerana mengunjungi blog ini..=)

izieeda photography menawarkan kepada anda perkhidmatan fotografi dari harga yang murah dan berpatutan sesuai dengan pakej yang di pilih...
1. Pastikan pakej yang anda pilih sesuai dengan acara majlis anda.
2. Fotoshoot untuk OUTDOOR(WEDDING) adalah PERCUMA. (harga pakej tidak akan berubah jika dibatalkan)
3. Pakej juga tidak berubah jika anda tidak melaksanakan seluruh acara. Anda perlu bijak memilih pakej yang sesuai. Jika perlu anda boleh berbincang dengan kami.
4. Setiap pakej hendaklah didahulukan deposit mengikut pakej yang mana bayaran minimum adalah kira-kira RM300.00. Jika berlaku pembatalan kami akan memulangkan wang deposit kepada anda sebanyak RM200.00 dan baki RM100.00 dianggap kos kerugian kami kerana menolak tempahan lain setelah anda membuat pengesahan untuk tempahan perkhidmatan fotografer pada hari tersebut.
5. Untuk mendapatkan salinan DVD bagi setiap pakej, anda perlu menjelaskan semua bayaran mengikut pakej yang dipilih SEMINGGU sebelum majlis diadakan. Jika bayaran masih berbaki.... salinan DVD akan disertakan bersama album kemudian yang mungkin terpaksa anda tunggu. .
kepercayaan hendaklah di beri 100% kepada kreativiti,kerja,gaya,gambar dan service yang di beri...
-CEO-

Rabu, 3 Julai 2013

edit custom album

 Majlis perkahwinan ekin zuma ..contoh custom album..






Jumaat, 23 November 2012

Rabu, 3 Oktober 2012

Syukur alhamdullillah ,Hari ini 3 Oktober 2012 dapat anak buah baru..baby boy 3.45kg lahir jam 3.46ptg..Congratulation 2 Mohamad Razif Bin Mohd Abidi n isteri..Nur Fadhlina Abd Karim..saya suke sangat,..hihihih...=)

contoh gambar

School Graduation
RM30
Group formal
Group candid
Potret
Stage








Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah berikan,izieeda photography telah mengorak langkah ke depan..semakin banyak peluang yang datang dan dengan kepercayaan pihak2 tertentu..izieeda photography akan sedaya upaya menghasilkan yang terbaik untuk memenuhi permintaan pelanggan..di harapkan semua berpuas hati dengan perkhidmatan yang di berikan..

Khamis, 26 Julai 2012

ini dia!!!



 cube mengorak langkah untuk memulakan kerjaya mengambil gambar dengan lebih baik..lebih maju..maka terhasil lah idea2 untuk menghasilkan resit,cop,logo,quatation,broucher,barcode,name card,atas nama sendiri..itupun atas permintaan customer nak tu nak ini,sekarang dah ade..insyaallah semoga satu hari nanti dapat bukak kedai izieeda photography ke,studio ke..hihihi...=)

Selasa, 5 Jun 2012

Selamat Hari Ulangtahun ke 4,2012

Kepada suamiku,
Isterimu ini belum lagi sempurna buatmu seperti Saidatina Khadijah, Saidatina Fatimah dan isteri-isteri Rasulullah SAW serta para sahabat.
Belum punya kesabaran yang tinggi dalam menghadapi suka duka alam perkahwinan. Lantaran itu, kata-kata yang mengguris perasaan selalu terluah dek tak tertahan dugaan yang kadangkala datang menjengah. Ampunkanlah isterimu ini wahai suamiku. Kerana gentar juga diri ini andai tak tercium bau syurga.
Wahai suamiku..
Di hari ulangtahun perkahwinan yang ke 4 ini, ingin isterimu ini mengucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga di atas kesabaranmu, kasih sayangmu dan segala-galanya selama ini. Semoga ianya berkekalan selagi hayat dikandung badan. Tiada hadiah mewah untukmu. Hanya doa yang dititipkan... Semoga Allah SWT sentiasa merahmati dan memberkati perkahwinan kita.
Ya Allah,
Andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami,
Yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro
Yang Kau jadikan mata air kasih sayang
Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra
Yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.
Ya Allah,
Andai semua itu tak layak bagi kami,
Maka cukupkanlah permohonan kami dengan redha-Mu
Jadikanlah kami Suami & Isteri yang saling mencintai di kala dekat,
Saling menjaga kehormatan dikala jauh,
Saling menghibur dikala duka,
Saling mengingatkan dikala bahagia,
Saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan,
Serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.
Ya Allah,
Sempurnakanlah kebahagiaan kami
Dengan menjadikan perkahwinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu
Dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.
Ya Allah…
Indahkanlah rumah kami dengan kalimat-kalimat-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma-Mu. Penuhi kami dengan amal soleh yang Engkau redhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.
Ya Allah…
Damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari kejelekan yang tampak dan tersembunyi.
Ya Allah…
Berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, suami/isteri kami, keturunan kami dan ampunilah kami. Jadikanlah kami termasuk golongan orang-orang mukmin.

Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
Amiin…
06 jun 2012

Isnin, 14 Mei 2012


 Gambar2 ni masa kursus dengan KEMAS
tp masa kursus kali ke 2 xdpt ambik dgn rakan2 lain coz ade hal penting..adelah 2 tahun gak jadik penggangur..start je masuk keje bln 8,2011 terus kena g kursus sana sini..
kursus 3 siri ni amat la merunsingkan pikiran.huhu kena tinggal baby kecik..tp best bnyak dpt informasi...maka terlahirlah ppms yg :
K- komited
E- efektif
M-Mahir
A- Amanah
S-saksama...
bln 8 2012 nie genaplah setahun kerja dgn kemas,xsabar nye nak habis kontrak lg setahun..haha.. ape pun x boleh!
Mcmne orang bleh keje yang bukan bidang dia..setakat nak ambik pengalaman je jadik lah kan..
-CEO-





Gambar dgn budak2 kecik 4-5 tahun dlm kelas,selekeh gile..haha..

Rabu, 28 Disember 2011

al kisah bile anak2 membesar dengan citer2 mcm nie..

Tarzan hidup separuh bogel..
Cinderella balik lewat malam..
Pinocchio menipu manjang..
Aladdin suka mencuri..
Batman memandu 320 km/j..
Superman pakai underwear kat luar..
Sleeping Beauty pemalas asyik tidur..
upin ipin pun ponteng puase..
Snow White tinggal serumah dgn 7 lelaki..
Mcm mana budak2 sekarang tak terpengaruh semua ni....
xpatut2...

Selasa, 9 Ogos 2011

Masjid










Ahad, 7 Ogos 2011

projek studio ; model 2006

pastu pening wat ayat utk presentation kat lecturer pasal konsep..huh!
tak hebat pun..
photo by : ayu
penaja make up/pakaian/aksesori : pnc (ikbn)






Rabu, 3 Ogos 2011

Majlis tunang Ank Pn.Zawiyah 25/08/2007




selamat bertunang..xingat dah nama kedua pasangan ini..tgh dok ponggah2 cd..jumpe softcopy pic2 ni..nak di jadikan cerita..
ini job pertama masa belajar fotografi dulu tahun 2007,tgh praktikal kat petronas twin tower..alhamdullillah di beri kepercayaan oleh salah seorang guru di SMK Lembah Keramat iaitu Pn Zawiyah untuk mengambil gambar majlis tunang anaknya...so,masukkn sikit pic dorg dlm blog ni ..banyak nye kekurangan.=)